I byens flotteste kontorbygg bor det en enorm teknologikompetanse. Ikke minst bor det en delingsvilje og kultur for kollektiv innsats som virkelig er med å utvikle oss videre hver dag. Februar 2019 satte vi igjen sammen kreftene i Sparebanken Vest og Frende for å lage vår egen konferanse med fokus på innovasjon, utvikling og teknologi. Dette er historien om hvordan byens største teknologimiljø skaper sin egen arena for deling og læring. Er du nysgjerrig på innholdet kan du se hele programmet her: https://plask.io/schedule/.
Faglig utvikling er viktig
Både Sparebanken Vest og Frende har høye ambisjoner for leveranser fremover, og listene over verdi vi har lyst å skape til kundene våre er lengre enn hva vi har kapasitet til. Da kan det være fristende å lukke døren og fokusere på utviklingen, men vi vet godt at dette ikke er veien til suksess i det lange løp.
Vi er utrolig stolte over fagmiljøene vi har bygget både i Sparebanken Vest og Frende. Utviklingsmiljøene våre er et resultat av kontinuerlig fokus på faglig utvikling og iherdig jobbing med læring og deling over tid. Skal man holde et sterkt faglig nivå er man nødt til å jobbe aktivt med kompetanseutvikling, og dette er noe vi har fokus på hele året.
I SPV har vi satt læring i system med det vi kaller «Lærefredag». Etter lunsj annenhver fredag legger vi fra oss oppgavene og tar oss tid til eksperimentering, læring og egne prosjekter. Det er fritt frem for hver enkelt å bestemme hva man vil eksperimentere med, da utviklerne og testerne våre selv vet best hva de trenger for å vokse. Dette gjør at grupper setter seg sammen for å leke med interessante verktøy, spennende rammeverk eller utprøving av ny teknologi i løsningene våre.
Når vi samler oss for den årlige teknologikonferansen vår er det veldig kjekt å se at mye av det man har lekt med blir delt med sine kollegaer. Som tilskuer til disse spennende presentasjonene får man en tydelig bekreftelse på at vi har fått til kompetanseutvikling i praksis.
Teknologikonferanse med stor faglig bredde
Plask 2019 kunne by på 4 spor med totalt 45 faglige innlegg. På scenen var det engasjerte medarbeidere, og den faglige bredden i presentasjonene var stor. Hele utviklingsdivisjonen ble invitert, og 150 glade medarbeidere fikk med seg lyntaler og lengre foredrag om fengende temaer. Det var tett mellom heiaropene fra resten av organisasjonen, og nysgjerrigheten fra de som ikke jobber med utvikling til dagen er stor. Denne heiagjengen er gode lagspillere som gledelig involverer seg i utviklingsarbeidet – noe vi ser som en viktig forutsetning for å lykkes med å skape gode helhetlige kundeopplevelser.
Etter spennende foredrag som «Brukertest etter inspirasjon fra Google Design Sprint», «Hvordan bruke Logisk Regresjon til å finne ut hvem som vinner en fight» og «Mobile lommebøker – hvordan virker Pay’ene?» samlet vi oss over noe godt å drikke i såkalte Open Spaces. Gjennom dagen ble ulike temaer presentert, og nå var det tid for å dykke ned i diskusjoner rundt disse. I grupper på tvers av fagområder fikk vi verdifulle samtaler rundt f.eks. «Hvordan får vi tverrfaglige team til å fungere best mulig?» og «Hva skal til for å forstå hva kundene våre trenger?». Når vi bevitnet energien rundt bordene var det helt tydelig at dagen har skapt engasjement.
Vil du bli med neste gang?
På Plask lærte jeg bl.a. om hvordan vi kan legge til rette for gode stier gjennom løsningene for kundene våre, om hvordan vi kan bruke PowerApps til å effektivisere og øke kvaliteten i interne prosesser, samt hvordan Cynefin kan brukes for å forstå problemene våre bedre. Jeg har fått et innblikk i mye, og blitt inspirert til videre læring. Aller mest har jeg fått bekreftelse på at utviklingsmiljøet vi har bygget opp gjennom mange år har nådd et nivå som gjør meg utrolig stolt. Og kurven – den peker oppover.
Plask er den største arenaen vi har for kompetansedeling, men læring og deling foregår hele året hos oss, og sitter sterkt i kulturen vår. Vil du ta del i et spennende utviklingsmiljø hvor vi viser at vi bryr oss om at du utvikler deg videre i faget ditt? Ta gjerne kontakt for en prat – eller send oss en søknad. Mer info ligger på https://spv.no/itjobb. Bli med nå, så rekker du å være med på Plask 2020!
Kommenter artikkelen nedenfor: